Første besøg hos kiropraktoren

De fleste mennesker henvender sig til kiropraktoren på grund af  smerter i rygsøjlen, arme eller ben. For at komme til kiropraktor kræves der ikke henvisning fra egen læge.

Du bedes medbringe dit sygesikringsbevis hver gang, du er til kiropraktor. Det bruges som elektronisk underskrift i deres EDB-system. Er det første gang du er til behandling på klinikken, skal du forvente at konsultationen varer 45-60 minutter. Ved efterfølgende behandlinger vil konsultationen vare kortere tid alt efter behandlingens omfang.

Kiropraktor → Unik oversigt over 467 kiropraktorer i hele DK

Konsultationen hos en kiropraktor indledes med samtale mellem dig og kiropraktoren, hvor du forklarer om dit problem. Kiropraktoren vil stille uddybende spørgsmål for at klarlægge problemets opståen.

I vil tale om problemets omfang, udbredelse, indvirkning på dagligdagen, medicinforbrug og lignende. Denne samtale skal vise om det er et problem, der kan behandles af kiropraktoren alene eller om der er behov for at inddrage din egen  læge eller andre specialister.

Undersøgelse

Sygehistorien vil blive fulgt op af en detaljeret undersøgelse af det pågældende smerteområde. For at stille diagnosen kan det være nødvendigt at supplere undersøgelsen med røntgen eller ultralydsundersøgelse. Disse undersøgelser er uden ventetid her på klinikken.

Behandling er for det meste smertefri og ukompliceret. Kiropraktoren behersker et bredt udvalg af forskellige behandlingsteknikker. Behandlingen tilpasses problemets omfang og patientens alder og fysik.

Manuel behandling af kroppens led og muskler. Behandlingen dækker oven en lang række teknikker fra de såkaldte mobiliseringsteknikker, muskelenergiteknikker, myofascielle release teknikker ( teknikker specielt gode til ældre og hypermobile) til de mere traditionelle kiropraktiske manuelle teknikker.

Behandling med elektroterapeutisk apparatur. Individuelt tilpassede træningsprogrammer til træning i hjemmet, i træningsredskaber og program og særlige øvelser til patienter med diskusprolaps. Specifik stabilitetstræning af bl.a. rygsøjlens og bækkenets led. Nogle gange kan for eksempel fysioterapi også være en god løsning.

Kiropraktorens baggrund

Kiropraktorerne er oftest autoriseret af Sundhedsstyrelsen til selvstændigt at stille en diagnose, ligesom læger og tandlæger. Uddannelsen til kiropraktor gør dem til specialister indenfor området led og muskler. Hver 3. dansker har indenfor det sidste år haft rygsmerter og hver 10. dansker har konstante rygsmerter. Oplysningerne er blandt andet hentet hos NOVAINDEX.